Kom je naar de Mozaïekdienst?

Op zondag 12 maart om 14.30 uur is de eerste Mozaïekdienst in Noorderlicht. Mozaïekdiensten zijn angepaste diensten speciaal voor kinderen en volwassen met een beperking.

De speciale, aangepaste diensten binnen de kerken Vredeskerk, Hoeksteen, Noorderlicht en de Morgenster in Wezep gaan door onder een nieuwe naam: Mozaïekdiensten.

Op zondag 12 maart om 14.30 uur is de eerste Mozaïekdienst in Noorderlicht met Zwier van de Weerd als spreker. Het thema is ‘Bijna Pasen niet klagen, maar dragen’. Jaap Kramer zal de dienst begeleiden op de piano.

De collecte is voor ‘Steen goed voor Afrika’, een project waar Zwier van de Weerd bij betrokken is. Het geld wordt onder andere besteed aan een schoolgebouw en een sportveld naast de school. Na de Mozaïekdienst is er gelegenheid om iets te drinken.

Christiaan Heideveld, Joke Beltman, Clarisse Kwakkel en Finette van Zwolle organiseren deze diensten. “We hebben met elkaar nagedacht hoe we deze diensten gaan noemen, want de term ‘aangepaste’ dienst riep de vraag op: ‘Voor wie is deze dienst aangepast?’ We leren toch allemaal iets in deze dienst? We zijn gaan nadenken over een naam die meer mogelijkheden biedt en hebben gekozen voor ‘Mozaïekdienst’. Mozaïek staat voor veelzijdigheid aan stenen, kleuren en vormen, precies zoals wij als mensen ook zijn. We zijn allemaal verschillend en allemaal uniek.” “Het logo weerspiegelt de veelzijdigheid van mensen, in allerlei kleuren, maar laat ook het kruis zien dat verbindt en omhoog wijst onder een beschermende boog die ons bij elkaar houdt.

Kom je ook? Iedereen is welkom.

Heb je een tip, bericht of wil je ook iets schrijven?

We zijn blij met je input. Alvast bedankt. De redactie van de site kijkt of het wordt opgepakt.

[contact-form-7 id="8" /]