20 mei Music&Food Festival

article_image_full

Nog even en het is zover!!!  Het Music&Food Festival op 20 mei.

 

De organisatie is in handen van de Morgenster en Noorderlicht, maar als ‘place to be’ is Noorderlicht gekozen, omdat daar de meeste ruimte beschikbaar is met het grote parkeerterrein erbij. We hebben toestemming van de burgerlijke gemeente om daar een feestje te vieren.

 

Om 15.30 uur kunnen we beginnen met het genieten van een kopje koffie/thee/limonade/fris met of zonder cake (gebakken door gemeentevrouwen uit beide kerken). Het evenement duurt tot ongeveer 21.00 uur.

 

Wees op tijd, want om 16.00 uur gaat het eerste spektakel van start: Dansschool Bruinewoud geeft ons een cursusje linedancing.

Zij doen het ons voor, we mogen oefenen en……..daarna gaan we proberen het Wezepse record linedancing te vestigen. Daar moet je natuurlijk wel bij zijn!!!

 

En dan volgen er allerlei leuke en leerzame programmaonderdelen binnen en buiten Noorderlicht.

  • Wil je genieten van klassieke muziek: ga binnen luisteren!
  • Wil je wat meer leren over muziek: binnen wordt een workshop gegeven.
  • Ken jij Daniel Lohues? In een van de zalen van de kerk wordt van alles over hem en zijn muziek verteld en ten gehore gebracht.

 

Maar ook buiten barst het dan los. De GKVband gaat spelen, het shantykoor zingt. In de loop van de volgende uren komt Double Four optreden. El Shaddai laat zich horen en tussendoor is ook cabaretier Jeffrey Koerhuis van de partij die zijn typetjes neerzet en we gaan een muzikaal spel doen.

 

Op het plein voor de kerk komt een piano te staan met een fooienpot er op.

Durf jij jouw stukje pianomuziek te laten horen? Geweldig, we gaan voor je klappen en we doen een fooitje in de pot.

 

O ja, dat geld. We willen graag een bedrag bij elkaar brengen voor nieuwe tafels en stoelen van de zorgboerderij Benjamin. Daarom kun je bij de kassa een strippenkaart kopen van 5 euro of van 2 euro 50.

Daarop staan strippen van 50 eurocent en die kun je besteden bij de diverse standjes waar lekkere dingen worden aangeboden.

 

Wat zoal?

Wat dacht je van een tapas, salsabar, frietjes, een visje, salade, pizzaatje, wafels, een ijsje, een afrikaans gerechtje enz.  Genoeg om je maag mee te vullen. Je hoeft echt niet naar huis om te gaan eten. Trouwens, dat doe je natuurlijk niet, want dan zou je een van de muziekevenementen missen.

 

De kids kunnen zich tussendoor vermaken op het springkussen, in de pannakooi, ze kunnen zelf iets lekkers klaarmaken.

 

Dit evenement is ontstaan toen de themacommissie van beide kerken een oproep deed om leuke dingen aan te dragen waar we als leden van beide kerken met elkaar van kunnen genieten.

 

We hopen van harte dat dat op deze manier gaat lukken en we zijn heel blij met al de music & food vrijwilligers die mee willen werken.

 

Het organiserend comite: Jokelien Bakker, Gerrie v.d. Velde, Yvonne Pieffers, Adry Mol en Christiaan Heideveld.

 

Geef een reactie