Een (video)impressie van het mannenweekend

article_image_full

 

Op 7 en 8 juni was er het eerste ‘mannenweekend’ van Noorderlicht. Op deze plaats geven we nog graag een korte impressie van het weekend.
Vrijdagavond met z’n allen richting Leuvenheim, met de eerste bonus al voor aankomst: een prachtig stukje Gelderland! We zaten vlakbij de IJssel in ‘Klein Sion’, een Rooms retraitecentrum, in een voormalige burgemeesterswoning.

 

We hadden prachtig weer, en begin van de avond trapten we af bij de koffie en een korte introductie op wat een beetje de rode draad was van deze twee dagen: houvast in een veranderende wereld, zowel binnen als buiten de kerk (ook in Wezep). Daarna in een paar groepen uiteen. We hadden allemaal een kaartje met een spreuk/tekst gekozen om daarover te delen in de kleine groep. Dat leidde tot leuke en open gesprekken over zondagbeleving en -invulling, over geloofsopvoeding, en hoe je Gods leiding in je leven kan ervaren. Na een korte terugblik genoten we van een mooie zomeravond.

 

Op zaterdagmorgen een bevlogen toespraak/lezing van prof. Kees Haak. Kees Haak liep met grote stappen door de wereld- en kerkgeschiedenis heen, om zo het thema ‘houvast’ in perspectief te zetten. Natuurlijk leidde deze prachtige bijdrage van Kees Haak tot de nodige vragen en gesprekstof. We deden de nabetrachting zowel in de groep als al wandelend in tweetallen.

 

Na de lunch gingen we richting Apeldoorn voor een gezellig vervolg van de dag. Er was keuze uit ‘de boom in’ of ‘de paden in, de lanen door’ (beide in Berg en bos). Samengevat: een prachtige omgeving, prachtig weer, en een zeer geslaagde middag samen. Terug in Leuvenheim hebben we nog samen gegeten en de boel gepakt.

 

We zijn dankbaar voor een prachtig weekend met 23 mannen uit onze gemeente. We hopen, en hebben daar bij onze ‘evaluatie’ ook voor gebeden samen, dat ook dit weekend mag meewerken ten goede!

Eén reactie

  • Mirjam Slager 18 juni, 2013, 22:30 . Beantwoorden

    Leuk filmpje!! Wat een geweldig initiatief van iedereen. En gaaf dat het zo goed geweest is.

Geef een reactie