Feestelijke dienst met Ichtusjeugd!

article_image_full

Zondag 24 november jl. stond de ochtenddienst in het teken van het thema ‘Wie ben jij’ en werd de dienst mede ondersteund door jeugd van 12 tot 16 jaar. Prachtig om jongeren betrokken te zien. Aan de hand van Psalm 8 werd het thema door Ds. Gertjan van Harten in de preek verder uitgediept.

 

De jongeren van Ichtus hadden op verschillende manieren een bijdrage aan de dienst: van muzikale ondersteuning, liedkeuze, het voordragen van tekst, het bakken en rondbrengen van cake, het maken van creatieve uitingen, en ga zo maar door.

 

Het thema was door iedere jongere voorbereid door een zonnestraal op papier in te vullen, gebaseerd op psalm 8 vers 6: je bent bijna een god gemaakt en bekleed met glans en glorie. In het hart van de zonnestraal kon elke jongere invullen wie hij was: zijn naam met foto en wat hij leuk vond. Daar om heen konden de anderen in de stralen hun omschrijving geven van wat ze leuk vonden aan die jongere. De zonnestralen stonden voorin de kerk tentoongesteld.

 

Op uitnodiging van de dominee kwam de hele groep naar voren en werden ze begroet met applaus. Wat een prachtige jongeren! Daarna werd het zegenlied gezongen en werden de jongeren ook door de dominee gezegend als groep. Zo kon de gemeente ook letterlijk zien wie de jongeren waren.

 

Onder begeleiding van een aantal enthousiaste jongeren die muzikaal getalenteerd waren, werd de dienst begeleid met toepasselijke liederen als ‘Glorie aan GOD’ ‘Heer u doorgrond en kent mij’ en ‘Zegen mij’. Al met al een eredienst waar de betrokkenheid van jong en oud merkbaar was.

 

Na de dienst hebben we met de hele gemeente onder het genot van een kopje koffie en een plak cake nagepraat over de dienst. Zowel jongeren als ouderen gaven aan het geweldig te vinden dat er op deze wijze invulling kan worden gegeven aan een eredienst. Wat een zegen.

Geef een reactie