Geen Webfish Award maar wel veel waardering

article_image_full

Onlangs is deze website genomineerd voor de Webfish Award. De Webfish Awards worden uitgereikt aan de beste christelijke websites in Nederland. De websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid. Daarbij zijn er drie categorieën: kerken, organisaties en particulieren.

 

In de categorie kerken waren genomineerd: Trouwen in Mokum, Best Life Church en Noorderlicht Wezep. Zaterdag 5 november werden de winnaars bekend gemaakt en de Webfish Award voor kerken ging naar Best Life Church.

Goed rapport

Noorderlicht kreeg desondanks wel een prachtig juryrapport:

 

De site van Noorderlicht valt vooral op omdat er veel mensen in beeld zijn. Hier is afgeweken van de veel voorkomende fout om op een website van een kerk alleen een desolaat gebouw te tonen. Het is een goed vormgegeven site met uitstekende inhoud. De makers zeggen er het volgende over: ‘Deze site heeft twee doelen: laten zien – maar ook vertellen – wie wij zijn en wat wij geloven en het informeren van onze eigen leden over activiteiten, nieuws en het bieden van meeluisteren of downloaden van kerkdiensten. Wat wij vooral willen laten zien is dat wij een warme, actieve gemeenschap zijn; van en voor allerlei mensen, van jong tot oud. Tegelijk willen we ons niet mooier voordoen dan we zijn, dus geen gelikte (stock)foto’s maar echte mensen.’ Met deze uitgangspunten is een voortreffelijke en onderscheidende site ontstaan waarvoor de jury veel waardering wil uitspreken.

 

Dit bevestigt de makers en redactie dat we goed bezig zijn en geeft inspiratie voor de toekomst!

 

Eén reactie

  • henk harink 17 november, 2013, 17:01 . Beantwoorden

    Wouter en Jaap, mooi werk. Heb veel van jullie geleerd tijdens de intensieve samenwerking. Thanks

Geef een reactie