Terugluisteren: houvast voor het (eeuwige) leven in een drastisch veranderende cultuur?

article_image_full

Heb je de prachtige lezing van Kees Haak van woensdag 11 september jl gemist? Dan kun je hem hier als MP3-bestand downloaden en terugluisteren. De opname van ‘kerkdienstgemist’ is namelijk niet helemaal volledig…

 

Voor de zomerperiode heb je misschien gehoord van het mannenweekend en/of de eerste kampvuuravond (met nog meer broeders uit onze gemeente). Beide activiteiten zijn twee voorbeelden van het samen gemeente-zijn en het elkaar ontmoeten als broeders die in één huis samen wonen. Net als veel andere voorbeelden van activiteiten die wij als gemeente samen ontplooien om God en elkaar te dienen. Niets nieuws onder de zon.

 

Maar…, je snapt het al, er is altijd een ‘maar’. Dat geldt hier ook. Tijdens het mannenweekend hebben we onder meer een mooie bijdrage gehad van ds. Kees Haak. Kees Haak nam ons mee in de wereldgeschiedenis, in de kerkgeschiedenis en bracht ons vanuit die reis in het hier en nu. In de aankondiging op de beamer is dat geïllustreerd met een paar plaatjes die raken aan ons leven en onze vrijgemaakte wortels als kerk.

 

De aanwezige broeders op het mannenweekend willen dat verhaal, en de toepassing voor ons (ook in Wezep) graag delen met de gemeente. Daarom hebben we Kees Haak uitgenodigd om dat verhaal op 11 september bij ons in Wezep te komen vertellen. Let op, ook voor vrouwen! En natuurlijk kun je die avond alles vragen over kampvuuravonden en mannenweekenden.

Geef een reactie