Leesrooster voor de 40 dagentijd

article_image_full

Woensdag 5 maart 2014 start de 40 dagentijd. Deze loopt tot en met stille zaterdag 19 april. Op zondag 20 april vieren we Pasen.

 

Hierbij bieden wij je materiaal aan voor de Veertigdagentijd en Pasen 2014, samengesteld door het Steunpunt Liturgie van onze kerken.
Het bijbelleesrooster van het Steunpunt Liturgie voor de tijd Veertigdagentijd en Pasen is samengesteld aan de hand van Matteüs. Matteüs verwijst in zijn evangelie met regelmaat naar het Oude Testament.

 

Het thema is: Want er staat geschreven…

 

Het bijbelleesrooster volgt het evangelie naar Matteüs vanaf de intocht in Jeruzalem. Op deze dag en vervolgens op alle zondagen wordt verder gelezen uit het evangelie. In elk van deze passages wordt verwezen naar het Oude Testament en ook dat wordt gelezen.

 

Uit de combinatie van deze twee ontrolt zich steeds een weekthema:
– Koning op een ezel
– In de Naam van de heer
– In plaats van een rovershol
– De hoeksteen
– Wat denkt u over de Messias
– De herder gedood
– Tot op de bodem
– De weg van Christus Jezus

 

Dit bijbelleesrooster sluit aan bij de alternatieve lezingen uit het Oecumenisch Leesrooster van 2014. Het begint op 5 maart en eindigt op 25 april.

Van het bijbelleesrooster zijn er twee versies: in gewone paginavolgorde en als boekje (dubbelzijdig afdrukken, nietje in het hart en dubbelvouwen).

 

Voor kinderen is er een Veertigdagenkalender: een wandeling over de muren van Jeruzalem.
Die kalender is op verschillende manieren te gebruiken. Jonge kinderen kunnen iedere dag een stukje van de muren van Jeruzalem kleuren. Voor oudere kinderen zijn er iedere zondag en de Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag extra opdrachten waardoor ze Jeruzalem beter leren kennen.

Ouders kunnen aan de hand van die opdrachten en de bijbelteksten die er bij staan trouwens ook vertellen over wat er op die plaats te zien is, of wat daar gebeurde.

 

De bestanden zijn op te vragen bij Adry Mol: a3mol@hotmail.com

Meer tips voor de Veertigdagentijd

Vorig jaar hebben we een aantal tips voor je verzameld voor de Veertigdagentijd. De meeste kun je nog steeds of opnieuw volgen.

Geef een reactie