Vrijwilligers aan het werk voor de Voedselbank

article_image_full

Verse groenten, fruit, aardappelen, sappen, zuivel, diepvries producten als vis, vlees, vleeswaren en brood komen in de tassen van de mensen die deze elke week komen ophalen bij de Voedselbank. Bij een aantal adressen komt een vrijwilliger met een auto de dozen bezorgen.

 

Via de burgerlijke gemeenten komen ze in aanmerking voor ondersteuning. Tien jaren lang al een item in Nederland, begon midden 2012 de regionale Voedselbank Elburg, haar activiteiten ook in Oldebroek en omgeving. Bedrijven doneren artikelen in een centraal magazijn, waar ze door vrijwilligers gesorteerd, verdeeld en uitgedeeld worden. Door de economische neergang verwacht men dat in deze regio de adressen in 2013 meer dan honderd zullen gaan bedragen.

 

Als kerkelijke gemeente in Wezep collecteerden we ook voor diepvriezers en koelkasten  om waren in het centrale magazijn vers te kunnen houden. Het is hard nodig om aan de stroom van aanvragen te kunnen blijven voldoen. Een aantal vrijwilligers uit onze gemeente houdt zich bezig met het vullen van dozen. De inhoud van de dozen gaat daarna met de diepvries-producten en soms iets extra’s als een schoonmaakpakket, naar de mensen toe. Zo werken de vrijwilligers nu al enkele maanden mee om elke week aan velen een kleine ondersteuning te kunnen aanbieden.

Geef een reactie