Even voorstellen

Mijn naam is Maarten van Loon. Ik ben getrouwd met Tineke en we hebben drie kinderen, alle drie inmiddels twintigers. De jongste twee wonen nog thuis.

Met veel plezier wonen en werken we sinds augustus 2018 in Wezep. Sinds die tijd mag ik hier als predikant van Noorderlicht, een veelkleurige gemeente, in alle toonaarden het goede nieuws van God vertellen.

Ik ben niet mijn hele werkzame leven al predikant. Op de middelbare school dacht ik er al over na om dominee te worden, maar vanwege veel geloofstwijfel heb ik daar toen niet voor gekozen en ben ik wiskunde gaan studeren. Na mijn studie kwam ik terecht in het milieuonderzoek, waarin ik alles bij elkaar zo’n 15 jaar heb gewerkt. Toch keerde de vraag naar het predikantschap met enige (on)regelmaat terug. Uiteindelijk ben ik op mijn 37e theologie gaan studeren en ben ik op mijn 42e predikant geworden. Na zeven jaar Dalfsen is Wezep mijn tweede plek.

 

Geloven is voor mij aan de ene kant vanzelfsprekend en aan de andere kant juist niet.

De vragen die ik als 18-jarige had, heb ik grotendeels nog. Er zijn zelfs vragen bij gekomen. Het verschil is dat ik er anders mee om heb leren gaan. Ik denk dat dit vooral komt doordat er in de loop van de jaren in mij de vaste overtuiging is gegroeid dat God niet alleen bestaat en alles geschapen heeft (op welke manier laat ik in het midden), maar ook dat Hij een geweldig plan heeft. Dat Hij dwars door deze gekke wereld heen werkt naar een nieuwe wereld en dat ik en jij daar deel van mogen zijn. Nu al en straks. Hoe? Door Jezus. Hem vind ik eenvoudigweg fantastisch!

Jezus. Hij vormt de kern van mijn geloof.

Zijn opofferende liefde aan het kruis, de genade die God daarmee aan zondaars, ook aan mij geeft en die mij uiteindelijk helemaal in Gods nieuwe wereld zal brengen. Genade van God, bedoeld om nu al zo in mij te werken dat ik andere mensen genadig, onbevooroordeeld en liefdevol ga bejegen. Zoals Jezus dat ook deed. Maar dan volmaakt.

Over al die dingen valt natuurlijk nog veel meer te vertellen. Elders op deze site staat het nodige over wat we als christelijke kerk geloven. Ik als predikant mag er vrijwel elke zondag in Noorderlicht over vertellen.

Van harte welkom om een keer een dienst mee te maken! Wil je er een keer persoonlijk over doorpraten? Ook dan ben je van harte welkom!

Hartelijke groet,

Maarten van Loon

06 15566254

dsmvanloon@gmail.com

www.maartenvanloon.nl

Heb je een tip, bericht of wil je ook iets schrijven?

We zijn blij met je input. Alvast bedankt. De redactie van de site kijkt of het wordt opgepakt.

[contact-form-7 id="8" /]