Ik heb in het contact met God altijd veel steun aan muziek. Muziek is altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Ik speel al heel wat jaren gitaar en het helpt me om tot rust te komen.

Het luisteren naar christelijke muziek heeft voor mij meer waarde dan een stuk lezen uit de bijbel, omdat je met muziek God kan eren met de talenten die hij je heeft gegeven. Ook is het makkelijker voor mij om naar muziek te luisteren dan een stuk tekst te lezen. Muziek heeft meer gevoel en melodie. Zelf zeg ik altijd dat het leven een stuk minder leuk zou zijn als er geen muziek zou zijn en daarom ben ik dankbaar dat onze Heer ons dit heeft gegeven. Veel jongeren luisteren niet naar christelijke muziek, omdat ze het ouderwets vinden of omdat ze er gewoon niet van houden. Ik was eerst ook zo, tot ik ontdekte dat ook christelijke muziek er in allerlei verschillende soorten is. Bands als Trinity zingen over God, maar in plaats van een orgel hebben ze een pakkende mix van gitaarspel, fluit, drums en meer. Persoonlijk vind ik de muziek van Sela ook heel mooi, hoewel die wel wat rustiger en klassieker is.

Wat muziek voor mij ook beter maakt dan een tekst, is dat muziek een emotie overbrengt. Nou zijn er natuurlijk ook mensen die heel goed kunnen spreken en op die manier ook emotie overbrengen, maar daar heb ik toch minder mee. Ik vind het lastig om lang te lezen of te luisteren naar bijvoorbeeld een dominee, maar naar muziek luisteren verveelt mij nooit.
In muziek hoor ik Gods boodschap voor mij.

Jelle Visscher

—-

Meer persoonlijke verhalen van jongeren kun je lezen in het Veertigdagentijd boekje.

Ruim 20 jongeren van Noorderlicht schreven persoonlijke verhalen, liedteksten en overwegingen uit de Bijbel. Iedere dag in de heeft een stukje tekst om over na te denken. Het boekje wordt uitgedeeld aan alle jongeren van 12 tot 25 jaar. Het is online beschikbaar in de Scipio-app. Er zijn gedrukte exemplaren. Als Jij interesse hebt in een boekje kun je contact opnemen met Alexander.

Heb je een tip, bericht of wil je ook iets schrijven?

We zijn blij met je input. Alvast bedankt. De redactie van de site kijkt of het wordt opgepakt.

[contact-form-7 id="8" /]