Zendingswerk Oekraïne GKV Wezep

Door:De commissie Z&H
Als ambassadeurs zijn wij betrokken bij Zending en Hulpverlening van de GKV Wezep.

Toen de vraag van het moderamen kwam of wij de Zending en Hulpverlening op ons wilde nemen, kwam bij ons meteen de vraag hoe willen jullie hier vorm aan geven.

Wij hadden een plan en zagen dit wel zitten maar dit moest wel in overleg met het moderamen. Uiteindelijk bleek dat wij dezelfde gedachten hadden.

Het doel is, om er op een praktische manier mee om te gaan d.w.z. contacten leggen in Oekraïne, daadwerkelijk deze mensen ontmoeten.

Wij zijn er met veel enthousiasme ingestapt en gaf ons enorm veel energie. We hadden al plannen om met een groep jeugd naar Kiev te gaan en we waren ook bezig om met een groep volwassenen naar Kiev te gaan. Helaas kon dit door corona niet doorgaan.

Inmiddels hebben we heel veel leuke contacten liggen in Lelystad die samen met ons het partnerschap zijn aangegaan met Kiev. Ook hebben we steeds meer contacten met de mensen uit de regio die we tegen komen op de vergaderingen. Dit alles maakt het zo waardevol omdat je samen met de mensen uit Oekraïne het geloof wil delen en er voor elkaar wil zijn. De Oekraïens vinden het heel fijn dat ze steun en begrip uit Nederland ontvangen niet alleen financieel maar ook maatschappelijk en sociaal.

De commissie Z&H

Heb je een tip, bericht of wil je ook iets schrijven?

We zijn blij met je input. Alvast bedankt. De redactie van de site kijkt of het wordt opgepakt.

[contact-form-7 id="8" /]